L’Iran denuncia un atac amb dos míssils a un petrolier enfront de la costa saudita

Tot i les explosions i l'incendi, la nau continua flotant i ha vessat part del combustible al mar Roig.

El petrolier ha sigut atacat per míssils a 60 milles del port saudita de Jiddah, al mar Roig
El petrolier ha sigut atacat per míssils a 60 milles del port saudita de Jiddah, al mar Roig / Reuters

Creix la tensió al mar Roig, a l'Aràbia Saudita, on un petrolier iranià s’ha encés després que s'hagen produït almenys dues explosions a bord. Segons les autoritats iranianes, la nau ha rebut l'impacte de dos míssils.

A conseqüència de l’atac, el petrolier ha vessat part del combustible a la mar. Tot i les explosions, el petrolier es manté flotant i sembla que la tripulació no ha patit danys. Segons la companyia petroliera iraniana, els vessaments ja estan controlats.

El petrolier, operat per la Companyia Nacional de Petroli de l'Iran (NIOC), "ha patit danys en el buc quan ha sigut atacat per míssils a 60 milles del port saudita de Jiddah", segons ha informat l'agència oficial IRNA.

Segons el web de la televisió iraniana en anglés Press TV, els tècnics a bord de l'embarcació que estan investigant l'incident no descartaven "un acte de terrorisme".

El preu del barril de Brent es dispara

Després de conéixer-se l'atac, el Brent de referència a Europa ha sobrepassat aquest divendres els 60 dòlars el barril.

Aquest incident aguditza la tensió a la zona i se suma a l'episodi registrat al setembre, quan un atac amb drons contra dues instal·lacions petrolieres de l'Aràbia Saudita va reduir la producció de cru en 5,7 milions de barrils diaris, i provocà un repunt dels preus del petroli.

El passat mes de juny dos petroliers, un japonés i un altre noruec, van ser atacats al golf d’Oman. 

També et pot interessar

stats