L'Iran captura un vaixell "associat" a Israel al golf Pèrsic

L'abordatge arriba enmig de les tensions per la possible resposta iraniana a l'atac d'israelià contra el seu consolat a Damasc

IRAN
IRAN / Reuters

La Guàrdia Revolucionària de l'Iran ha capturat aquest dissabte un vaixell “associat” a Israel al golf Pèrsic, enmig de les tensions per la possible resposta iraniana a l'atac israelià contra el seu consolat a Damasc l'1 abril, segons han informat mitjans del país persa.

“La marina de la Guàrdia Revolucionària s'ha apoderat d'un vaixell de càrrega associat amb el règim sionista (Israel)”, ha informat l'agència Tasnim, vinculada amb aquest cos militar d'elit.

El vaixell capturat seria el MSC ARIES, amb bandera portuguesa, i segons Tasnim, vinculat amb l'empresa Zodiac Maritime de propietat israeliana. Diversos mitjans de comunicació iranians com l'agència SNN han mostrat vídeos de militars descendint d'un helicòpter i abordant un vaixell.

El vaixell, segons portals marítims, va partir de Khalifa, als Emirats Àrabs Units, rumb a Nhava Sheva, a l'Índia, i la seua última posició rebuda va ser aquest divendres en el mateix lloc on ha tingut lloc l'abordatge.

L'Iran captura amb una certa freqüència petroliers i vaixells de càrrega en l'estret d'Ormuz i el golf Pèrsic, l'última vegada el passat 11 de gener quan va ser abordat un vaixell a la mar d'Oman i traslladat a aigües iranianes. No obstant això, l'incident es produeix enmig de les fortes tensions a Orient Mitjà per un possible atac de l'Iran contra Israel com a represàlia pel bombardeig contra el consolat iranià a Damasc.

En aquest atac van morir sis sirians i set membres de la Guàrdia Revolucionària, entre ells el líder de la seua branca Forces Quds per a Síria i el Líban, general de brigada Mohamed Reza Zahedi. Les autoritats iranianes han promés en repetides ocasions venjança per l'atac contra la seu diplomàtica.

El president dels Estats Units, Joe Biden, va considerar aquest divendres en una entrevista que l'eventual atac de l'Iran a Israel arribarà "més prompte que tard", mentre diversos mitjans estatunidencs van assegurar que la resposta iraniana era imminent.

També et pot interessar

stats