L’Iran aprova considerar el Pentàgon com a força terrorista

El Parlament valida una moció denominada Dura venjança en represàlia per l’assassinat de Qasem Soleimani.

Milers d'iranians assisteixen al funeral de Qasem Soleimani

El Parlament iranià ha aprovat per unanimitat una moció denominada Dura venjança que qualifica el Pentàgon i l’exèrcit dels Estats Units com a forces terroristes, en represàlia per l’assassinat del general de la Guàrdia Revolucionària Qasem Soleimani.

Aquesta moció és la modificació d’un projecte de llei, prèviament ratificat, que declarava com una organització terrorista el Comando Central dels Estats Units. Aquesta mesura va nàixer com a reacció a la inclusió per part de Washington de la Guàrdia Revolucionària en la llista de grups terroristes.

“Tots els membres del Pentàgon, comandants, agents i responsables del martiri del general Soleimani són identificats com a forces terroristes”, ha expressat el president del Parlament de l’Iran, Ali Larijani, durant el ple. “Seguint la cruel mesura dels Estats Units d’assassinar el general Soleimani, la responsabilitat del qual va ser acceptada pel president nord-americà, modifiquem la llei anterior”, ha precisat.

Soleimani, comandant de la Guàrdia Revolucionària encarregat de les operacions a l’exterior, va morir divendres passat en un bombardeig selectiu a Bagdad, en el qual també va morir el vicepresident de la milícia Multitud Popular, Abu Mahdi al-Muhandis.

En el seu discurs, el president també ha argumentat que el “brutal acte” del president dels Estats Units, Donald Trump, “és una operació terrorista que oculta una falta de respecte cap a la nació de l’Iraq”. “El poble iranià no el perdonarà. Vosté assaborirà el càstig d’aquest acte cruel i amb el qual ha posat en perill la seguretat de la regió”, ha agregat.

El cap de la comissió jurídica i legal del Parlament, Alahyar Malekshahi, ha informat que estan preparant una denúncia contra el govern nord-americà i el president Donald Trump, que enviaran a la Cort Penal Internacional i al Secretariat General de l’ONU.

Soleimani serà enterrat hui a Kerman, la seua ciutat natal, on el seu cos ha sigut rebut per desenes de milers de persones, un homenatge multitudinari que s’ha repetit en diverses ciutats de l’Iran.

També et pot interessar

stats