L'Iran acusa els Estats Units d'ajudar els seus enemics després de l'atemptat que deixa 29 morts

Carrega també contra Holanda, Dinamarca i Regne Unit i els culpa d'ajudar els terroristes a amagar-se.

L\'Iran acusa els Estats Units d\'ajudar els seus enemics després de l\'atemptat que deixa 29 morts
L'Iran acusa els Estats Units d'ajudar els seus enemics després de l'atemptat que deixa 29 morts

A l’Iran, després de l’atemptat d’ahir dissabte que va costar la vida a 29 persones, el president del país ha acusat els Estats Units d’ajudar els seus enemics a la regió. A més, el govern de Teheran ha convocat els ambaixadors d’Holanda, Dinamarca i el Regne Unit, als quals acusa d'ajudar els terroristes a amagar-se.

Entre les víctimes de l'atac hi havia dotze membres dels Guardians de la Revolució. És un dels més greus perpetrats i eleva la tensió amb l'Aràbia Saudita, el seu gran enemic declarat a la regió.

Quatre homes disfressats de soldats van disparar des d’una plataforma. Després van ser abatuts.

Segons el president iranià, Hassan Rouhani, "els xicotets països titella de la regió tenen el suport dels Estats Units, que els proporciona les capacitats necessàries per atacar”.

Tot i que el grup terrorista Estat Islàmic ha reivindicat l'atemptat, el govern iranià ha assenyalat que els responsables eren membres del Moviment Àrab per a l'Alliberament d'Ahvaz.

"La resposta de l'Iran està en marxa”, ha avisat Rohani, qui ha afegit que els Estats Units lamentarà la seua "agressivitat".

També et pot interessar

stats