L'informe dels demòcrates sobre l''impeachment' conclou que Trump va abusar del seu poder

El document servirà de base per a obrir un probable juí polític contra el líder de la Casa Blanca i intentar destituir-lo.

Donald Trump, abandona Downing Street després d'assistir a una recepció organitzada pel primer ministre britànic, Boris Johnson
Donald Trump, abandona Downing Street després d'assistir a una recepció organitzada pel primer ministre britànic, Boris Johnson / Reuters

El president dels Estats Units, Donald Trump, va abusar del seu poder en pressionar Ucraïna perquè investigara els demòcrates i va obstruir la investigació que el Congrés realitzava sobre ell. Són les principals conclusions d'un informe elaborat pel comité d'intel·ligència de la Cambra dels Representants del país, publicat després d'una recerca de més dos mesos. El document, redactat per l'oposició demòcrata, servirà ara per a obrir un probable juí polític o ‘impeachment’ contra el mandatari nord-americà per a intentar destituir-lo.

El comité d'intel·ligència del Congrés estatunidenc detalla, al llarg de 300 pàgines, totes les maniobres atribuïdes al president Trump, a qui acusen d'haver posat els seus interessos personals i polítics per davant dels interessos del país. "Les proves de la negligència del president són aclaparadores", afirma.

"Aquest informe explica com el president dels Estats Units ha coaccionat un aliat com Ucraïna, que està en guerra amb un adversari com Rússia, perquè faça el seu treball brut", ha dit el president del comité, Adam Schiff, en la presentació del document.

Com a resultat de la investigació legislativa, els demòcrates de la Cambra de Representants consideren que Trump va abusar del seu poder, va obstruir el treball del Congrés i va comprometre la seguretat nacional. Són motius més que suficients, segons els demòcrates, per a destituir el president dels Estats Units.

No obstant això, la disciplina de vot dels republicans fa presagiar que Trump superarà sense problemes el juí polític al Senat, que es preveu per a l'inici de l'any que ve.

També et pot interessar