L’incendi en una residència de Milà deixa sis persones majors mortes i 81 intoxicades

El foc s’ha iniciat en una habitació i el fum s’ha estés per la primera planta de l’edifici, on ha causat nombroses intoxicacions per fum

A més de les sis víctimes mortals, el sinistre ha deixat més de 80 persones ferides / Reuters
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
07 de juliol 2023 - 09:01 Actualitzat: 07 de juliol 2023 - 09:31

Sis persones majors mortes i 81 ferides, almenys dues de gravetat. És el balanç inicial que han oferit els bombers de l’incendi que s’ha declarat aquesta matinada en una residència d’ancians a Milà, on hi havia 167 persones. S’apunta a un incendi accidental com a possible causa del sinistre, segons les primeres estimacions dels bombers. 

El foc va començar en una de les habitacions cap a la una i vint de la matinada. Les dues dones que dormien en dormitori, de 69 i 87 anys, han mort cremades. A més, tres usuàries més de 75, 84 i 85 anys i un home de 73, han mort a causa de la intoxicació per fum que va afectar el primer pis de l'immoble.

Segons el primer balanç, hi ha 81 persones afectades per intoxicacions derivades del fum i totes estan ingressades en centres hospitalaris. Cap dels hospitalitzats presenta cremades. Dos pacients van ser hospitalitzats en codi roig, el de més gravetat, mentre que la resta presenten símptomes més lleus.

Les flames no es van estendre, però sí el foc

L'alcalde de Milà, Giuseppe Sala, que va acudir al lloc dels fets, va explicar que, a causa de les condicions de salut dels residents, als afectats els van traure “d'un en un”. “Podria haver sigut pitjor, però sis morts continua sent un balanç molt elevat i esperem que no se sumen les dues persones hospitalitzades que es troben en situació delicada”, va expressar Sala.

El personal de servei va donar la veu d’alarma al cap de poc temps d’iniciar-se les flames, i això va permetre contindre l’incendi en l’habitació on es va originar, encara que el fum que es va estendre ràpidament per tota la residència.

La residència està en un barri popular del sud-est de Milà, és propietat de l'ajuntament i la gestiona la cooperativa Proges, que controla 300 centres d'aquest tipus en onze regions i acull ancians amb diversos nivells de dependència, que no necessiten serveis hospitalaris.

També et pot interessar

stats