L'huracà Michael deixa almenys un mort a Florida

Aquest huracà és un dels més potents que ha colpejat els Estats Units des de fa un segle.

Un edifici derruït després de l'arribada de l'huracà Michael, aquest dijous a Panama City, Florida
Un edifici derruït després de l'arribada de l'huracà Michael, aquest dijous a Panama City, Florida / Donen Anderson (Efe)

L'huracà Michael, que ha assetjat les costes de Florida als Estat Units, ja s'ha cobrat la primera víctima mortal. L'home ha mort després de caure un arbre damunt de sa casa al comtat de Gadsden, al nord-oest de Florida. L'huracà ha causat grans inundacions i destrucció en una àmplia zona costanera del nord-oest de Florida i prop de Mexico Beach. El governador de Florida, Rick Scott, ha sol·licitat al president dels Estats Units, Donald Trump, la declaració de zona catastròfica per a agilitzar els recursos i l'assistència de l'executiu federal per als afectats.

A més, ha insitit que el desastre causat és "extraordinari" i d'una magnitud i gravetat sense precedents, sobretot en els habitatges construïts abans de l'any 2000, ja que hi ha 250.000 vivendes i negocis sense electrcitat.

L'huracà que arribava amb força 4 a terra ferma, una potència que només s'ha superat als Estats Units en dues ocasions, s'ha rebaixat a tempesta tropical de categoria 2 rumb a Georgia. De moment, només hi ha constància d'un mort als Estats Units, encara que a Amèrica Central va causar la mort de 13 persones. Ara els equips de rescat busquen afectats que hagen quedat aïllats i estan pendents de les inundacions que provocaran els rius que des l'interior baixaran carregats d'aigua cap a la costa. De camí cap a Geòrgia, Michael va perdent força però encara es manté amb vents de 160 quilòmetres per hora.

També et pot interessar

stats