L'huracà Iota colpeja Nicaragua

De categoria 4 arrossega vents de fins a 260 quilòmetres per hora.

Un home es refugia dela pluja a Puerto Cabezas, Nicaragua
Un home es refugia dela pluja a Puerto Cabezas, Nicaragua / Wilmer Lopez (Reuters)

L'huracà Iota, que ha baixat de categoria 5 a 4 en les últimes hores, ha arribat a Nicaragua on està colpejant durament el país amb vents sostinguts de fins a 250 quilòmetres per hora.

El Centre Nacional d'Huracans ha alertat de "marors que poden posar en perill vides, vents catastròfics, inundacions sobtades i solsides" per Amèrica Central a conseqüència de l'huracà. De fet, la principal zona per la qual ha entrat aquest fenomen, està habitada per unes 350 famílies, unes 1.750 persones, de majoria indígena i amb una comunitat que està dedicada a la pesca artesanal i al turisme.

Per la seua part, els meteoròlegs pronostiquen un "ràpid afebliment" de Iota, que s'espera que es dissipe aquest dimecres.

Abans d'arribar a Nicaragua, l'huracà ha deixat danys devastadors a l'arxipèlag colombià de San Andrés, Providencia i Santa Catalina.

Només en Providencia, que va estar més de mig dia incomunicada, el seu alcalde ha informat que els vents i les tempestes han deixat danys greus en un 98% de la seua infraestructura.

També et pot interessar

stats