L'huracà Eta deixa almenys 93 víctimes després d'assolar Centreamèrica i el sud de Mèxic

Eta ha arribat als Estats Units reduït a tempesta tropical, amb inundacions i milers de persones sense electricitat a Florida.

Inundacions per l'huracà Eta al seu pas per Hondures
Inundacions per l'huracà Eta al seu pas per Hondures / Jose Valle (Efe)

El sud de Florida ja pateix els efectes de la tempesta tropical Eta, amb inundacions i milers de persones sense subministrament elèctric, encara que es preveu que no es convertirà de nou en huracà fins que al llarg d'aquest dilluns arribe al golf de Mèxic. Eta ha arribat als Estats Units després de travessar aquest diumenge l'illa de Cuba, on ha deixat inundacions importants, i després d'assolar Centreamèrica i el sud de Mèxic amb almenys 93 persones mortes, 171 desaparegudes i un paisatge de destrucció amb danys encara incalculables.

Diverses zones urbanes del sud de Florida han patit inundacions a conseqüència de les intenses precipitacions que han caigut a la regió, que es troba en estat d'alarma. La combinació de l'acumulació d'aigua i la marea ciclònica pot suposar que els carrers puguen esar inundats durant dies. A més, 35.000 persones s'han quedat sense fluid elèctric.

A les províncies centrals Sancti Spíritus i Ciego de Ávila, a Cuba, hi ha hagut danys en centenars d'habitatges i cultius agrícoles, i la interrupció del servei elèctric per a vora 180.000 clients. A més, han quedat incomunicades algunes localitats afectades per les inundacions que ha ocasionat la crescuda de diversos rius.

Aquest fenomen natural Eta va entrar dimarts passat per Nicaragua amb la força d'un huracà de categoria 4 en l'escala de Saffir-Simpson (d'un màxim de 5), després va passar a ser una tempesta tropical de camí cap a Hondures fins a eixir com a depressió dijous i també va afectar Guatemala, Panamà i el sud-est de Mèxic. Ha deixat centenars de desapareguts i almenys 27 morts a Guatemala, 25 a Mèxic, 25 a Hondures, 8 a Panamà, 2 a Costa Rica i un més a El Salvador.

Més de 100 desapareguts a Guatemala

Guatemala continua la recerca de més de cent persones desaparegudes en un llogaret al nord del país, on 150 cases han quedat soterrades a causa de solsides causades per les pluges de la depressió tropical Eta. El govern d'Hondures ha fet una crida a la comunitat internacional perquè oferisquen assistència humanitària i financera al país per a atendre l'emergència després del pas d'Eta.

També et pot interessar

stats