L'hora del planeta apaga el món

Més de 450 ciutats espanyoles s'han sumat a la convocatòria, 54 de les quals són valencianes.

Imatge de Kuala Lumpur mentre s'apaguen els llums durant l'hora del planeta
Imatge de Kuala Lumpur mentre s'apaguen els llums durant l'hora del planeta / Stringer (Reuters)

Hui se celebra l'hora del planeta, una iniciativa impulsada pel Fons Mundial per la Natura (WWF) que proposa una apagada mundial de llums, per tal de reclamar solucions davant del canvi climàtic. De huit i mitja de la vesprada a nou i mitja de la nit milers de ciutats de 187 països es quedaran a les fosques. De les més de 450 ciutats espanyoles que s'han sumat a la convocatòria, 54 pertanyen a la Comunitat Valenciana.

A més, s'apagaran els edificis més emblemàtics de cada ciutat. A Espanya quedaran sense llum diversos monuments com ara el museu d'El Prado, el Guggenheim, l'Alhambra de Granada o les cases penjades de Conca. Al territori valencià s'apagaran els llums del passeig marítim de la platja de Llevant de Benidorm i de l'Ajuntament de València.

Onze anys de tradició

L'hora del planeta va nàixer fa 11 anys a Sydney, amb la intenció de cridar l'atenció sobre la problemàtica del canvi climàtic. Des de WWF sostenen que el període actual és el més càlid de la història, amb llargues onades de calor i sequeres, i fenòmens meteorològics extrems cada vegada més freqüents.

També et pot interessar

stats