L’FBI continua investigant el treballador d’una companyia aèria que va estavellar un avió a Seattle

Segons el director executiu de la companyia, havia passat tots els controls psicològics i de seguretat.

Richard Russell treballant a l’aeroport de Seattle
Richard Russell treballant a l’aeroport de Seattle / Reuters

Als Estats Units, l’FBI continua investigant com un treballador de l’aerolínia Alaska Airlines va poder furtar un avió de passatgers buit a l’aeroport de Seattle, un dels més freqüentats del país, per a estavellar-lo després.

Ja se’n coneix la identitat. Es tracta de Richard Russell, un home de 29 anys. “Estem completament desolats. Richard era un home afable i de bon tracte. Era un marit fidel, un fill afectuós i un bon amic”, ha dit l’emocionat portaveu de la seua família.

Però el que no arriben a entendre els seus amics i familiars ni tampoc les forces de seguretat, és com Beebo, ─com li deien els seus amics i familiars─, va enlairar-se amb l’avió, un Bombardier Q400 amb capacitat per a 76 passatgers, va començar a fer acrobàcies amb l’aeronau i, fins i tot, va tindre temps per a parlar amb els controladors aeris que en tot moment van intentar que aterrara, tot i que no ho van aconseguir.

“Creus que si aterre amb èxit em contractaran com a pilot?” Precisament, aquesta és una de les frases que va dir Richard Russell a un dels controladors aeris, minuts abans d’estavellar-se amb l’aeronau. El controlador li va dir que sí, però ja era massa tard.

Els controladors també li van preguntar si necessitava instruccions per a aterrar i ell va respondre que no, que ja havia jugat a molts videojocs abans.

L’FBI ha descartat que tinguera relacions amb organitzacions terroristes i ha atribuït l’incident a la seua voluntat de suïcidar-se. Brad Tilden, el director executiu de la companyia Alaska Airlines, ha dit que Russell havia passat tots els controls psicològics i de seguretat.

També et pot interessar

stats