L'exministra francesa Ségolène Royal diu que les tomates ecològiques espanyoles són "immenjables"

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, rebutja les crítiques de l'exministra francesa

Segolene Royal, en una imatge d'arxiu
Ségolène Royal, en una imatge d'arxiu / DPA / MAJA HITIJ (Europa Press)

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha rebutjat les crítiques que l'exministra francesa Ségolène Royal ha realitzat contra productes ecològics espanyols com la tomaca i l'ha convidada a rectificar, a provar una tomaca espanyola perquè és "imbatible".

Sánchez, en la roda de premsa que ha oferit a Brussel·les al final de la reunió del Consell Europeu extraordinari, ha eixit al pas de les declaracions que Royal va fer dimarts passat arran de les mobilitzacions dels agricultors francesos. L'exministra, en un programa de televisió va assegurar que els productes agrícoles ecològics espanyols són "falsos" i les seues tomaques bio són "immenjables", i va acusar el sector agrícola espanyol de no respectar les regles franceses.

"Les fruites i verdures espanyoles no respecten les normes franceses", va assegurar la que fora ministra de Medi Ambient amb el president socialista François Hollande.

El cap de l'executiu ha titllat d'"infundada" la crítica i s'ha dirigit a la ministra per a lamentar que "no haja tingut la fortuna" de provar la tomaca espanyola. "La convide a vindre a Espanya a tastar qualsevol de les varietats de tomaca espanyola i veurà que la tomaca espanyola és imbatible", ha recalcat.

D'altra banda, les paraules de Royal han obligat a reaccionar als organismes que gestionen els productes ecològics a França, que han certificat que les tomaques bio espanyoles compleixen les regles. Agence BIO, l'organisme públic francès encarregat del desenvolupament i la promoció dels productes ecològics, ha aclarit que "un producte agrícola o transformat té el segell bio si compleix escrupolosament les regles establides per les normes europees per al sector", a preguntes sobre la polèmica per les tomaques espanyoles.

Les crítiques també han provocat la reacció d'altres responsables polítics a Espanya, tant del govern central com de diferents comunitats autònomes.

També et pot interessar

stats