L'exdirector de l'FBI assegura que Trump no està "moralment capacitat per a ser president"

James Comey, despatxat l'any passat, està promocionant el seu llibre autobiogràric "'Una lleialtat superior".

James Comey
James Comey / Reuters

En una entrevista per a ABC News, James Comey torna a la càrrega amb unes declaracions molt controvertides sobre el president dels Estats Units, Donald Trump. El mandatari l'havia acomiadat ara fa un any, mentre investigava la presumpta implicació russa en la seua campanya electoral.

A la pregunta sobre si creu que Trump pateix algun tipus de malaltia mental, l'exdirector de l'FBI ha respost: "No crec que no estiga mèdicament capacitat per a ser president, crec que no està moralment capacitat per a ser president". Trasllada per tant el debat del terreny de la salut mental al de la moralitat humana.

Però aquesta no és l'única declaració controvertida de l'antic funcionari. Comey també ha comparat Trump amb un cap de la màfia, i la seua forma de governar amb el crim organitzat.

Aquestes afirmacions no han agradat gens a Donald Trump, que ha utilitzat el seu compte de Twitter per a titlar Comey de "delator", "mentider" i "poc intel·ligent".

Una llarga enemistat

Aquest intercanvi d'insults i acusacions entre l'expresident de l'FBI i Donald Trump no és més que un nou episodi en una relació que ja era difícil.

"Vaig pensar que acomiadar-me havia sigut una bogeria", declarà Comey en recordar que, fa un any, Trump va ordenar que el destituïren per la seua tasca al capdavant de la investigació de l'anomenada "trama russa", segons van apuntar diversos mitjans. És una decisió que, segons va dir, el va agafar de sorpresa i que la població nord-americana interpretà com una maniobra de Trump per posar fi a les recerques.

Actualment, investiguen el comiat com un possible intent d'obstrucció a la justícia per part del fiscal especial Robert Mueller, que després de l'expulsió de Comey va passar a liderar les perquisicions sobre els suposats lligams entre el Kremlin i Trump.

Durant l'entrevista, que forma part de la campanya de promoció del llibre autobiogràfic A higher loyalty ('Una lleialtat superior'), que eixirà a la venda aquesta setmana, Comey va tornar a insistir que Trump li va exigir lleialtat, igual que va fer quan va ser cridat a declarar davant el congrés al juny de l'any passat.

De fet, segons va explicar el que ara és escriptor, la possible connivència entre la campanya del que ara mateix és president i Moscou ha estat una ombra en la relació entre els dos des del moment en què es van conéixer.

També et pot interessar

stats