L'Eurogrup tracta d'acostar posicions sobre els coronabons

Els ministres van fracassar en l'intent d'acordar un paquet de mesures econòmiques contra la pandèmia de Covid-19.

La ministra d’Afers Econòmics, Nadia Calviño, plantejarà “una resposta contundent, clara, unida i efectiva”.
La ministra d’Afers Econòmics, Nadia Calviño, plantejarà “una resposta contundent, clara, unida i efectiva”.

Els ministres d'Economia i Finances de la Unió Europea reprenen aquest dijous una reunió, que va començar dimarts i va acabar dimecres, per a intentar acordar un paquet de mesures econòmiques contra la pandèmia.

L'Eurogrup va fracassar en l'intent de forjar un acord que reculla mesures de liquiditat a curt termini i perfile un pla de recuperació. Després de més de setze hores de negociació, no van acordar les condicions d'accés a la línia de crèdit per a respondre a la crisi.

A més de causar la mort de milers de persones, el coronavirus arrossegarà la Unió Europea a una profunda recessió i dispararà els nivells de desocupació enguany. Per això, els ministres dels estats membres fa dues setmanes que treballen en un paquet de mesures de quasi mig bilió d'euros per a complementar les accions ja adoptades pels governs.

La principal línia de defensa, convertida també en el gran escull per a tancar un acord, és l'activació d'una línia de crèdit del fons de rescat europeu. El bloqueig se centra en les condicions que haurien de complir els països que accedisquen a les ajudes i, en particular, en l'exigència dels Països Baixos d'imposar requisits específics a cada estat, segons algunes fonts europees.

Espanya plantejarà als països de l’Eurogrup “una resposta contundent, clara, unida i efectiva” que evite una crisi financera derivada del coronavirus. Per a la ministra d’Afers Econòmics, Nadia Calviño, aquesta resposta passa per un paquet d’ajudes “que aborde una triple xarxa de seguretat: per a les empreses, les persones i els estats”.

També et pot interessar

stats