L’Eurocambra reconeix Guaidó com el president interí legítim de Veneçuela

El Parlament Europeu ha reclamat l’alliberament immediat dels periodistes que han sigut detinguts a Caracas.

El text, que ha sigut consensuat pels grups Popular, Socialista, Conservador i Liberal, ha tirat avant per 439 vots a favor, 104 en contra i 88 abstencions
El text, que ha sigut consensuat pels grups Popular, Socialista, Conservador i Liberal, ha tirat avant per 439 vots a favor, 104 en contra i 88 abstencions

El ple de l’eurocambra ha reconegut Juan Guaidó com a president interí “legítim” de Veneçuela i ha reclamat a la Unió Europea i als 28 membres que també ho facen, en una resolució no vinculant aprovada aquest dijous. Al mateix temps s’ha reclamat l’alliberament immediat dels periodistes que han sigut detinguts a Caracas.

Una decisió presa després de constatar que el president veneçolà, Nicolás Maduro, “ha rebutjat públicament la possibilitat de celebrar noves eleccions presidencials” després de l’ultimàtum de la Unió Europea. El text, que ha sigut consensuat pels grups Popular, Socialista, Conservador i Liberal, ha tirat avant per 439 vots a favor, 104 en contra, entre ells els d’EU, Podem i Esquerra Republicana, i 88 abstencions.

El ple de l’Eurocambra ha reconegut Guaidó, i ha reclamat a la UE i als 28 que el reconeguen com “l’únic president intern legítim” fins que es convoquen “noves eleccions presidencials lliures, transparents i creïbles” per a restablir la democràcia al país. Els eurodiputats han recordat que Nicolás Maduro ha rebutjat “públicament” convocar noves eleccions presidencials tal com li ha demanat la Unió Europea i han traslladat el seu suport “ple” a l’Assemblea Nacional com a únic organisme democràtic, així com al “full de ruta” de Guaidó. Al mateix temps, reclamen la restitució dels seus poders i garantir la seguretat dels seus membres.

L’eurodiputat del PP Esteban González Pons, per la seua banda, ha presentat una esmena al text abans de la seua votació, perquè la institució “condemne” la detenció de set periodistes a Caracas i exigir el seu alliberament “immediat”.

També et pot interessar

stats