L’Eurocambra ratifica l’eixida del Regne Unit de la Unió Europea

Divendres comença el període de transició d’onze mesos per a negociar les relacions

Imatge de portada: Un eurodiputat britànic durant la celebració del ple

El Parlament Europeu ha aprovat aquest dimecres amb 621 vots a favors, 49 en contra i 13 abstencions l’eixida del Regne Unit de la Unió Europea. 

Amb el vot de l'Eurocambra es posa fi a quasi tres anys de negociació sobre la separació entre Londres i Brussel·les, de manera que el Regne Unit eixirà del marc comunitari de forma acordada la mitjanit del 31 de gener a l'1 de febrer.

A partir d’aquesta data, comença un període de transició d’onze mesos, fins al 31 de desembre, perquè els britànics negocien les relacions amb la UE. 

Aquest termini genera discrepàncies entre Brussel·les i Londres. La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, considera que és "impossible" arribar a un acord comercial complet abans que acabe l’any. En canvi, Downing Street no hi preveu la sol·licitud d’una pròrroga.  

Rodríguez-Piñero: “En onze mesos no es pot negociar l’acord”

En una entrevista en el 20H NTC, l’eurodiputada socialista al Parlament Europeu, Inmaculada Rodríguez-Piñero, ha assegurat que ha viscut la jornada d’aquest dimecres amb “molta tensió” i també amb molta pena ja que considera que el Brexit és un “fracàs”. “Cap persona eixirà guanyant, però darrere de cada fracàs sempre hi ha una oportunitat”, ha afegit. 

D’altra banda, Rodríguez-Piñero ha manifestat que el període de transició fins al 31 de desembre no és suficient per a arribar a un acord amb les institucions europees. “En onze mesos no es pot negociar un acord de relacions futures”, ha afirmat. 

També et pot interessar

stats