L’estrela Michelin María José Martínez conta la seua experiència en el terratrémol de Marràqueix

El sisme es va produir quan encara estaven a l’aeroport i no han pogut tornar fins a aquest dilluns

Un edifici destrossat al terratrémol de Marràqueix / À Punt NTC

La xef amb una estrela Michelin María José Martínez, del restaurant Lienzo, ha tornat a València aquest dilluns després de passar tot el cap de setmana a Marràqueix amb la família i ha contat la seua història a À Punt Notícies.  

El que havien de ser uns dies per a relaxar-se, tastar menjars diferents i gaudir amb la família es van convertir en un infern al poc d'aterrar, quan divendres va tremolar la terra. Només feia deu minuts que havien arribat al Marroc quan va començar el terratrémol, diu, i van haver de sortir corrents de l’aeroport enmig d’una allau de gent, esquivant persones i trossos del fals sostre de l’edifici. 

Una volta fora de l'aeroport van veure molts ferits atesos a conseqüència de les allaus de gent. Elles estaven il·leses i van aconseguir un taxi per a anar a l'hotel, ja que no hi havia vols de tornada. De camí s'adonaren de la magnitud del sisme quan van veure totes les cases caigudes i la gent plorant pels carrers, i es van parar a ajudar a retirar alguns enderrocs per a ajudar els que buscaven supervivents sota les pedres. 

Després han vingut les nits al ras, dormint en la terrassa de l’hotel o en parcs per la por a les rèpliques del sisme. Finalment, aquest dilluns de matí han pogut tornar a València, felices d’estar vives i amb el record agredolç d’haver viscut una experiència terrible, malgrat que afirma que tot el món les ha tractat molt bé. 

De moment no tornarà al Marroc, però no descarta, una volta superada aquesta experiència, tornar-hi per a conéixer el país que, en el seu pitjor moment, les ha acollit com si estigueren a casa.

També et pot interessar

stats