L'Església catòlica australiana rebutja denunciar confessions d'abusos sexuals a menors

La Conferència de Bisbes Catòlics ha dit que el sigil sacramental no és negociable.

L\'Església catòlica australiana rebutja denunciar confessions d\'abusos sexuals a menors
L'Església catòlica australiana rebutja denunciar confessions d'abusos sexuals a menors

L'Església catòlica d'Austràlia ha rebutjat les lleis que obliguen els capellans a denunciar casos d'abusos sexuals a menors quan la informació ha sigut obtinguda al confessionari. Es tracta de lleis aprovades per tres dels hui estats del país, mentre que la resta continuen pensant en si aplicaran la mesura. 

La Conferència de Bisbes Catòlics d'Austràlia (ACBC), la principal institució catòlica del país, ha afirmat que continuaran respectant el sigil sacramental. "Els xiquets estaran menys segurs, en lloc de més, si es requereixen informes obligatoris de confessions", han afegit en un comunicat. En aquest sentit, el president de l'ACBC ha declarat que el sigil sacramental "és un element no negociable". 

Austràlia va completar el 2017 una investigació de cinc anys sobre l'abús sexual infantil en esglésies i altres institucions, la qual va concloure que el 7% dels sacerdots catòlics que es trobaven en el país entre 1950 i 2010 havien sigut acusats de crims sexuals contra menors, i que quasi 1.100 persones havien presentat demandes d'agressió sexual infantil contra l'Església anglicana durant 35 anys. 

També et pot interessar

stats