L'erupció del volcà Taal a les Filipines deixa més de 24.500 persones evacuades

S'han cancel·lat centenars de vols i milers de passatgers estan atrapats als aeroports esperant que els reprogramen les eixides.

VÍDEO | L\'erupció del volcà Taal a les Filipines deixa més de 24.500 persones evacuades

L'erupció del volcà Taal a les Filipines ha forçat l'evacuació de més de 24.500 persones en els municipis del voltant. La cendra ha arribat a Manila, que està a 60 quilòmetres.

Les persones desplaçades estan refugiades en 45 centres habilitats per les autoritats de la província de Batangas, mentre que 500 vols han hagut de ser cancel·lats a causa de les emanacions de lava. Des de diumenge s'han cancel·lat centenars de vols i milers de passatgers romanen atrapats als aeroports esperant que els reprogramen les eixides.

En començar a expulsar lava, l'erupció ha passat a ser de caràcter magmàtic i hi ha risc que es produïsca un tsumani volcànic, ja que el Taal -un dels volcans més xicotets del món- se situa dins d'un llac.

S'ha decretat nivell d'alerta 4, en una escala de 5, que implica expulsions lleus de lava i que l'erupció perillosa és imminent, per la qual cosa es recomana l'evacuació de totes les poblacions situades dins d'un radi de 14 quilòmetres del volcà.

Màscares esgotades

També s'han suspés les classes i el treball en centres governamentals a Manila i la regió de Calabarzon, on se situen les províncies de Batangas i Cavite, les més afectades per l'erupció.

En les zones limítrofes al volcà, des d'ahir tot està cobert d'una grossa capa de cendra i fum tòxic, per la qual cosa el Departament de Salut ha recomanat no estar a l'aire lliure i si ho fan que usen ulleres i màscares, encara que aquestes s'han esgotat fins i tot a Manila.

També desaconsellen conduir, ja que la visibilitat és limitada i el terra està esvarós per culpa de la cendra.

Ha entrat en erupció 33 vegades en 500 anys

El volcà, que ha entrat en erupció 33 vegades des del 1572, va matar unes 1.300 persones en una erupció en 1911 i 200 en 1965.

També et pot interessar

stats