L'equip de López Obrador nega un acord sobre migració amb els Estats Units

‘The Washington Post’ va informar d'un pacte perquè els migrants es queden a Mèxic mentre es processe la petició d'asil.

La caravana de migrants està a Tijuana, Mèxic
La caravana de migrants està a Tijuana, Mèxic / David Guzmán (Efe)

La futura secretària de Governació mexicana, Olga Sánchez Cordero, ha negat que l'equip del president electe, Andrés Manuel López Obrador, haja tancat un acord amb els Estats Units perquè els migrants que vulguen sol·licitar asil es queden al sud de la frontera.

The Washington Post va informar que el president dels Estats Units, Donald Trump, i l'equip de López Obrador, que prendrà el poder el pròxim 1 de desembre, arribaren a un acord perquè els migrants es queden al país llatinoamericà mentre es processe la seua petició.

“No podem fer cap pacte perquè no estem en el govern, però sí que hi haurà un espai de col·laboració i cooperació molt més fluid i molt més intens”, ha afirmat Sánchez Cordero.

Actualment, milers de persones que formen la caravana de migrants estan a Tijuana, Mèxic, en espera de sol·licitar asil. Aquest divendres, Trump va assegurar que no permetrà que ningú entre il·legalment al país i va advertir que està disposat a tancar la frontera.

Trump critica la gestió migratòria de Mèxic

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha criticat aquest diumenge el país centreamericà per la seua gestió migratòria i li ha recomanat via Twitter que siga “intel·ligent” i frene les caravanes de migrants abans que aquestes arriben a la frontera que separa els dos països.

També et pot interessar

stats