L'Equador declara l'estat d'emergència a la frontera per la crisi humanitària veneçolana

També augmenta el moviment migratori entre Veneçuela i el Brasil.

Milers de veneçolans i veneçolanes busquen millors condicions de vida en altres països sud-americans

La població més pobra de Veneçuela fuig de l'escassesa d'aliments, la hiperinflació i el crim violent, i emprenen un llarg viatge per terra perquè no poden permetre’s els bitllets d’avió. En els últims dies, s’ha escampat un rumor sobre el tancament dels passos fronterers que no està fonamentat en cap declaració oficial dels governs de la zona, i molta gent intenta eixir del país buscant unes millors condicions.

Milers de persones d’origen veneçolà han arribat aquests dies a la frontera de l’Equador després d'haver creuat Colòmbia. El govern de l'Equador ha arribat a declarar l’estat d’emergència en tres províncies, i afirma que, diàriament, vora 4.500 veneçolans han passat la frontera a través de Colòmbia durant els últims dies.

D’altra banda, a la frontera amb el Brasil, també ha augmentat el nombre de migrants arribats des de Veneçuela en l’última setmana. Segons l'agència de l'ONU per als refugiats, en els últims 3 mesos, més de 30.000 veneçolans hi han demanat asil, mentre que 25.000 més han aconseguit entrar al país d'altres maneres, com ara mitjançant visats de treball o visats humanitaris.

També et pot interessar

stats