L’epidèmia de la Covid-19 continua escampant-se pel món i s’estabilitza a la Xina

Corea del Sud lidera la xifra de nous contagis i Itàlia la de víctimes mortals.

Dos joves, aquest dimecres a l’aeroport de Pequín
Dos joves, aquest dimecres a l’aeroport de Pequín / Thomas Peter (Reuters)

L’epidèmia de coronavirus continua escampant-se pel món, mentre que a la Xina sembla que està cada volta més controlada. La xifra de morts al país asiàtic per la Covid-19, la malaltia infecciosa causada per aquest virus originat a la ciutat xinesa de Wuhan, ha augmentat en les últimes 24 hores en 38 persones i se situen en 2.981, segons ha informat aquest dimecres la Comissió Nacional de Salut.

Són set morts més que el dia anterior, però una quantitat molt menor a la registrada durant les setmanes passades. Les dades oficials comptabilitzen també 119 contagis confirmats (125, dimarts), per tant s’eleva a 80.270 la xifra de persones infectades que s’han detectat de moment a la Xina.

Tot i això, la xifra més alta de nous contagis la té ara mateix Corea del Sud. És el segon país amb més persones infectades (superen les 5.000), i el quart en nombre de morts (34), ja que el segon estat amb més víctimes mortals, després de la Xina, és ara mateix l'Iran, amb 92 morts. A Itàlia s’han comptabilitzat 79 víctimes mortals i més de 2.500 infectats.

Al continent americà s’han diagnosticat els primers casos de persones infectades a l’Argentina i a Xile, mentre que als Estats Units s’han registrat tres noves víctimes mortals i ja se’n compten nou en total.

A tot el món hi ha més de 93.000 casos de contagis i 3.200 morts. De la xifra total de persones infectades pel coronavirus, vora 51.000 han superat la malaltia i les han donades d’alta.

També et pot interessar

stats