L'eixida de Boris Johnson en quedar-se en blanc durant un discurs: "Tots hem d'anar a Peppa Pig World"

El primer ministre britànic parlava davant líders empresarials quan es perd entre les seues notes i no dubta a parlar-los sobre la seua experiència al parc temàtic del conegut dibuix animat

Boris Johnson parla de Peppa Pig durant una trobada amb empresaris / Reuters

El primer ministre del Regne Unit, Boris Johnson, ha protagonitzat un dels moments més surrealistes aquest dilluns quan ha començat a parlar sobre les bondats de Peppa Pig després d'haver perdut el fil durant un discurs que estava pronunciant davant d'importants líders empresarials. La sorprenent eixida del mandatari ha tingut lloc en una trobada organitzada per la Confederació de la Indústria Britànica, de les principals patronals del país, en què s'estaven debatent aspectes econòmics relacionats amb impostos i regulacions. 

En un moment concret, Johnson es queda sense paraules i es perd entre les notes. Sospira i, després de murmurar "perdoneu-me" diverses vegades, sorprén la seua audiència amb una anècdota sobre la seua visita recent a un parc temàtic de Peppa Pig, el conegut personatge de dibuixos animats encarnat per una porqueta rosada.

"Ahir vaig estar, com tots hauríem de fer, a Peppa Pig World", amolla el primer ministre als executius de negocis. "Em va encantar. Peppa Pig World és el meu tipus de lloc: té carrers molt segurs, disciplina a les escoles". "Em sorprén que no hagen estat allà", continua, dirigint-se als empresaris que no havien visitat el parc, que inclou diverses atraccions per als joves fanàtics de Peppa.

"Qui hauria cregut que un porc que sembla un eixugacabells o possiblement un eixugacabells tipus Picasso, un porc que va ser rebutjat per la BBC, ara s'exportaria a 180 països amb parcs temàtics tant als Estats Units com a la Xina? És una genialitat, no creuen? Cap govern del món, cap funcionari hauria ideat Peppa", remata el dirigent britànic. 

Preguntat sobre el discurs pels mitjans de comunicació poc després, Boris Johnson no s'ha mostrat avergonyit per la situació i ha assegurat que ha expressat el que volia: "Crec que la gent ha entés la gran majoria dels punts que volia traslladar", ha dit.

Allau de crítiques per a Johnson

En acabar l'esdeveniment, han començat a ploure crítiques per al premier britànic des de diversos sectors del país. Richard Swart, director de qualitat i vendes globals del fabricant Berger Group i president del Fòrum de Fabricació Avançada, ha qualificat el discurs de "catastròfic" i no dubta a reprendre Boris Johnson: "Això està molt per davall de la mitjana d'un primer ministre, especialment donada la multitud de desafiaments que enfronta aquest país. Estem desesperats per veure un comportament d'estadista que ens ajude superar la Covid, el Brexit, l'escassetat de mà d'obra i altres desafiaments que enfrontem", segons recull el diari Mirror. D'altra banda, des del Partit Laborista, principal oposició del país, han assenyalat en Twitter que "la broma ja no fa gràcia".

També et pot interessar

stats