L'efecte Kamala Harris ja es deixa notar entre l'electorat nord-americà

Des que s'ha conegut la candidatura, s'ha aconseguit un rècord de donacions per a la campanya electoral.

Kamala Harris escolta atentament el discurs de Joe Biden
Kamala Harris escolta atentament el discurs de Joe Biden / Carlos Barria (Reuters)

El tàndem Joe Biden i Kamala Harris ha presentat aquest dimecres la candidatura per a la presidència i la vicepresidència dels Estats Units. L'elecció de la segona aquest dimarts ha suposat un punt d'inflexió en la lluita pel govern del país, ja que des d'aquest moment s'ha aconseguit un nombre rècord de donacions per a la campanya electoral. De fet, la notícia va ser molt ben rebuda pels simpatitzants del Partit Demòcrata nord-americà.

El missatge principal que han donat a conéixer és que treballaran per a reconstruir el país després dels quatre anys de mandat de Donald Trump. Tots dos han criticat durament la gestió del president actual de la crisi del coronavirus i l'econòmica que viuen els Estats Units. També han aprofitat per a presentar un pla alternatiu. "Necessitem més que una victòria el 3 de novembre. Necessitem un mandat que demostre que els últims anys no representen el que som ni el que aspirem a ser", ha dit Harris durant el discurs de presentació de la candidatura.

Kamala ha assenyalat que si els demòcrates arriben a la Casa Blanca, proposaran mesures per a fer front al canvi climàtic i ha assegurat que "el futur es construeix als Estats Units". A més, ha afegit que mantindrà els plans d'assegurances assequibles de salut que va aprovar l'administració de Barack Obama, així com programes per a "eliminar de soca-rel el racisme sistèmic" que ha motivat les protestes a tot el país.

Kamala Harris es converteix en un referent

L'elecció de Kamala Harris com a candidata a la vicepresidència dels Estats Units ha suposat un moment clau en la campanya electoral demòcrata. El candidat a la presidència, Joe Biden, ho sap bé i ha assenyalat que amb la seua nominació "xiquetes negres i de color que han sigut sovint ignorades o menyspreades, es veuran de manera diferent: com a material susceptible de ser presidenta o vicepresidenta".

No és una sorpresa que Harris era la favorita per a ser la candidata a segona de Biden, i els sondejos així ho demostren. Segons una enquesta del Morning Consult, quatre de cada cinc persones han sentit parlar d'ella, més que de cap altra candidata.

Un altre punt a favor de Kamala Harris és el fet que ha traçat molts paral·lelismes entre la política de l'expresident, Barack Obama, fet que tots creuen que és un element positiu a considerar.

També et pot interessar

stats