L'autor de la massacre de 51 persones a Nova Zelanda no mostra remordiments

Brenton Tarrant ha escoltat impassible les recriminacions i els testimonis d'aquells que han perdut un familiar o amic.

Brenton Tarrant en el juí de l'atemptat de Nova Zelanda
Brenton Tarrant en el juí de l'atemptat de Nova Zelanda / John Kirk-Anderson (Reuters)

A Nova Zelanda, continua el juí al supremacista acusat de matar 51 persones en dues mesquites. Els supervivents i els familiars de les víctimes han destacat la falta de remordiments pels crims comesos el març de l'any passat a la ciutat de Christchurch. De fet, l'acusat, Brenton Tarrant, de 29 anys, ha escoltat impassible les recriminacions i els testimonis d'aquells que han perdut un familiar o amic.

L'australià afronta un procés condemnatori en el Tribunal Superior de la ciutat de Christchurch, que va començar dilluns i es preveu que acabe dijous, per 51 càrrecs d'assassinat, 40 d'intent d'assassinat i un per terrorisme pels atemptats. Està previst que siga condemnat a presó indefinida sense dret a fiança.

Un dels familiars de les víctimes, Kyron Gosse, ha titllat a l'acusat d'"un covard que s'amaga darrere de grans armes poderoses" i li ha reclamat "no haver rebut una disculpa ni un senyal de remordiment pels seus actes menyspreables" que va cometre a Nova Zelanda, un país que no era el seu. Així, ha demanat al jutge que s'assegure que "aquest home no puga ferir mai cap ànima vivent".

Entre llàgrimes contingudes durant tota la jornada, els supervivents i els familiars de les víctimes han explicat l'impacte dels fets en les seues vides, encara que remarcant que aquest acte terrorista ha generat més tolerància mundial. "Després dels fets del 15 de març, ja no he d'amagar la meua fe en el treball", ha dit Junaid Ismail, qui va perdre al seu germà Raesh.

També et pot interessar

stats