L'autor de l'atemptat de Nova Zelanda pensava atacar una tercera mesquita

Comença el juí al supremacista Brenton Tarrant per la massacre que va matar 51 persones fa un any i mig a Christchurch.

Brenton Tarrant en el juí de l'atemptat de Nova Zelanda
Brenton Tarrant en el juí de l'atemptat de Nova Zelanda / AFP

L'autor de l'atemptat supremacista del 15 de març de l'any passat a Nova Zelanda contra dues mesquites, que es va saldar amb 51 víctimes mortals, planejava atacar una tercera mesquita, segons el recompte dels fets exposat aquest dilluns a l'inici de les vistes per a emetre condemna. Durant la primera sessió, l'acusat ha declarat que en el moment en què va ser detingut es dirigia a una tercera mesquita per tal de continuar amb el pla d'extermini.

L'australià Brenton Tarrant, de 29 anys, es va declarar culpable el març passat de 51 acusacions d'assassinat, 40 de temptativa d'assassinat i una de terrorisme, per l'atac perpetrat a les mesquites d'Al Noor i Linwood, a la ciutat neozelandesa de Christchurch. Tarrant ha decidit no estar representat pels seus advocats durant el juí i ja ha anunciat que parlarà abans que es dicte sentència. Podria ser la primera persona que a Nova Zelanda siga sentenciada a cadena perpètua sense llibertat condicional.

En el juí, que està previst que s'estenga durant quatre dies, el fiscal de la Corona, Barnaby Hawes, va donar detalls per primera vegada davant la justícia de l'arribada de Tarrant a Nova Zelanda el 2017, sobre com va adquirir armes i municions de tipus militar i sobre la planificació dels atemptats, que va incloure vols de reconeixement amb drons sobre les mesquites. Tarrant va tractar de “causar la major quantitat de morts possible”, ha remarcat el fiscal, que a més ha afirmat que aquest crim, parcialment retransmés en directe a través de xarxes socials, buscava “eliminar físicament els invasors” musulmans i no europeus de Nova Zelanda.

També et pot interessar

stats