L'Artemis I podria intentar viatjar a la Lluna el 23 de setembre

Els enginyers treballen en la reparació de l'àrea en què es va detectar una fuga que va cancel·lar el llançament dissabte passat

El coet del Sistema de Llançament Espacial (SLS) amb la seua càpsula de tripulació Orion, en la plataforma de llançament per a la missió no tripulada Artemis 1 a Florida (el EUA)
El coet del Sistema de Llançament Espacial (SLS) / Joe Skipper (Reuters)

Després de dos intents frustrats, la NASA no descarta que coet de la missió Artemis I s'enlaire el pròxim 23 de setembre direcció a la Lluna. Els enginyers treballen en la reparació de l'àrea en què van detectar una fuga del sistema de subministrament d'hidrogen líquid que va cancel·lar el llançament dissabte passat.

Tot i que asseguren que el coet del Sistema de Llançament Espacial (SLS) i la nau espacial Orion estan en bones condicions mentre romanen en la plataforma de llançament, els tècnics continuen realitzant actuacions de reparació per a garantir el subministrament adequat dels components, així com la planificació de les operacions de vol per a la missió.

Artemis I
Artemis I / NASA

L'agència espacial estatunidenca ha informat que està "instruint l'equip d'Artemis perquè avance amb tots els preparatius necessaris per a les proves, seguit del llançament". D'aquesta manera, la NASA ha sol·licitat dues oportunitats d'enlairar el coet: una el pròxim dia 23, amb aterratge el 18 d'octubre, i una altra el 27 de setembre, amb aterratge programat per al 5 de novembre.

El viatge del coet SLS i la càpsula Orion era el primer dels tres previstos per la NASA amb la Lluna com a destinació en els pròxims anys, i podria ser l'avantsala de la futura tornada dels humans al satèl·lit terrestre, mig segle després d'aquell històric juliol del 1969.

També et pot interessar