L’Argentina registra 27 feminicidis durant el mes de gener, quasi un per dia

Les associacions feministes reclamen més inversions estatals per a previndre els casos de violència de gènere.

Les associacions feministes reclamen més inversions estatals per a previndre els casos de violència de gènere
Les associacions feministes reclamen més inversions estatals per a previndre els casos de violència de gènere

L’Argentina ha registrat un total de 27 feminicidis durant el mes de gener, un cada 26 hores, després que aquest dimecres es conegueren dos nous assassinats per violència masclista al país, segons ha informat l’observatori Ahora Que Sí Nos Ven.

“Un feminicidi cada 26 hores durant el primer mes del 2019 és la mostra contundent que l’Estat està en deute amb les dones”, ha indicat Raquel Vivanco, presidenta de l'organització. 

Vivanco també ha recordat que el 3 de juny de 2015 es va mobilitzar per a exigir el final de la violència masclista a l’Argentina (que va donar inici al moviment Ni Una Menos), però les dones estan “lluny de poder viure una vida lliure de tot tipus de violència”, tal com preveu la llei de protecció integral a les dones argentines i els tractats internacionals de drets humans.

“Som les dones i les dissidències qui fem visible la violència que patim i instal·lem a l’agenda social i mediàtica la realitat que vivim”, ha manifestat la responsable de l’organització feminista.

Així mateix, ha criticat que el govern argentí “continue sense assignar el pressupost d’acord amb la problemàtica a l’Institut Nacional de les Dones (INAM), la qual cosa es tradueix en tan sols 11 pesos (0,26 euros) per dona per a 2019”.

Segons la presidenta de l’observatori, estan “fartes de comptar mortes”, motiu pel qual ha instat que es faça una reassignació pressupostària per a la planificació i execució de polítiques públiques destinades a previndre, sancionar i erradicar aquesta problemàtica. 

L’associació feminista ha convocat aquest divendres una concentració en rebuig a la violència masclista.  

També et pot interessar