L'Argentina es paralitza en la quarta vaga general contra l'administració del president Macri

El personal en vaga rebutja les mesures econòmiques del govern argentí i el seu acord amb el Fons Monetari Internacional.

Diverses persones es manifesten a Buenos Aires durant la jornada de vaga general
Diverses persones es manifesten a Buenos Aires durant la jornada de vaga general / Marcos Brindicci (Reuters)

Els carrers de les principals ciutats argentines estan buits i els serveis públics del país paralitzats com a conseqüència de la vaga general convocada pels sindicats, que rebutgen les mesures econòmiques del govern i el seu acord amb el Fons Monetari Internacional. La vaga té lloc amb el president argentí, Mauricio Macri, a Nova York per a participar de l'Assemblea General de l'ONU i mentre el govern argentí manté converses amb el Fons Monetari Internacional per a renegociar el crèdit de 50.000 milions de dòlars concedit al juny, molt criticat per les organitzacions sindicals.

La Confederació General del Treball (CGT), principal central sindical de l'Argentina, ha assegurat que la vaga general ha sigut "contundent" i demana al president Macri que escolte aquest "clam" i intente traçar una eixida al "laberint" en el qual es troba el país. "Si no hi ha pla B, tampoc hi haurà treva amb el moviment sindical argentí", ha assegurat en una roda de premsa Juan Carlos Schmid, secretari general de la CGT. Schmid assevera que el que demana la central sindical és que hi haja un canvi en un pla econòmic que "decididament ha fracassat" i no ofereix solucions.

L'FMI està prop d'un acord amb l'Argentina sobre avançament de crèdit

La directora gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), Christine Lagarde, ha dit que la seua institució i l'Argentina estan "prop de la línia de meta" per a aconseguir un acord sobre l'avançament del crèdit de 50.000 milions de dòlars sol·licitat per Buenos Aires. Lagarde ha fet l'anunci després de reunir-se amb el president argentí, Mauricio Macri, a Nova York, on es troben amb motiu de l'obertura del nou període de sessions de l'Assemblea General de Nacions Unides.

En declaracions a la premsa després de la reunió, el ministre argentí d'Hisenda, Nicolás Dujovne, ha avançat que l'acord podria produir-se demà mateix.

També et pot interessar

stats