L’Aràbia Saudita confirma la mort del periodista Jamal Khashoggi

El president dels EUA, Donald Trump, ha dit que és "creïble" la versió oferida per l'Aràbia Saudita

Jamal Khashoggi, periodista crític amb el règim saudita desaparegut el 2 d'octubre
Jamal Khashoggi, periodista crític amb el règim saudita desaparegut el 2 d'octubre / Ali Haider (EFE)

L’Aràbia Saudita afirma que Jamal Khashoggi, desaparegut el 2 d’octubre, va morir en una baralla a l’interior del consolat d’este país a Istanbul. La versió oficial saudita confirma així la mort del periodista crític amb la monarquia, després de 18 dies d’especulacions sobre el seu assassinat.  

Segons els resultats obtinguts en la cerca preliminar de la Fiscalia General Saudita, la mort de Khashoggi es va produir en una baralla en què es va arribar "a les mans", i que es va produir arran de la discussió que va mantindre amb les persones que el van rebre al consolat. La Fiscalia no va oferir més detalls sobre les circumstàncies de la mort.

L'agència oficial SPA també ha assenyalat que 18 persones de nacionalitat saudita estan detingudes, i que per orde reial el vicedirector dels serveis secrets del regne, Ahmad Asiry, i el membre del Consell Reial, Saud Qahtany, han sigut destituïts.

Els arrestats estan detinguts de forma preventiva fins que es conega "tota la veritat i tots els implicats en aquest cas siguen portats davant la justícia", segons SPA.

Des de la desaparició de Khashoggi, exgerent general del grup de comunicació Arab Media Group, i columnista del diari nord-americà The Washington Post, algunes filtracions als mitjans de les autoritats turques apuntaven ja cap a la seua possible mort. Des dels primers dies, Turquia ha assenyalat a diversos responsables saudites, alguns vinculats al príncep hereu, Mohamed bin Salman, com a partícips del crim.

Trump considera "creïble" la versió saudita 

El president dels EUA, Donald Trump, ha dit que és "creïble" la versió oferida per l'Aràbia Saudita sobre la mort del periodista Jamal Khashoggi en una "baralla". Trump també va dir que la detenció de 18 persones per part de Riad suposa un "bon primer pas".

El president nord-americà ja havia dit que el Congrés tindrà un paper important a l'hora de determinar la resposta dels Estats Units a Riad per la mort de Khashoggi. A més, descarta que les autoritats saudites li hagen mentit en les converses dels últims dies i que preferiria que qualsevol sanció contra el país no incloguera la cancel·lació de contractes armamentístics.

També et pot interessar

stats