L'Aquarius atraca a Malta

Espanya acollirà 60 dels migrants rescatats i, en total, als sis països de l'acord arribaran més de 240 migrants, inclosos els 141 de l'Aquarius.

L' Aquarius ha arribat a La Valleta.
L' Aquarius ha arribat a La Valleta.

Després de cinc dies sense un rumb concret, el vaixell Aquarius ha fet port, per fi, a La Valleta, la capital maltesa, on han desembarcat, segons la bitàcola, les 141 persones que van ser socorregudes a la mar, i els seus rescatadors. Espanya acollirà 60 dels migrants rescatats, segons van informar fonts del Palau de la Moncloa. En total, els sis països que han arribat a l'acord (França, Espanya, Alemanya, Luxemburg, Portugal i Malta) es repartiran més de 240 migrants, entre els que van arribar en l'Aquarius i un centenar més rescatats per les autoritats malteses que hi van arribar en pasteres.

Dels immigrants socorreguts a la mar, hi ha dues dones embarassades i 73 menors d'edat, d'ells dos menors de dos anys i 67 no acompanyats, tots procedents de diferents països africans: Bangladesh, el Camerun, Ghana, Costa d'Ivori, Nigèria, el Senegal, Egipte, Eritrea, Somàlia i el Marroc.

El ministre Itàlia, Matteo Salvini, es manté inamovible en la seua postura de tancar les portes als desembarcaments dels vaixells de les ONG amb immigrants a bord i, en aquesta ocasió, el govern espanyol va denegar l'acollida en assegurar que no era el port més pròxim, i d'acord amb el Dret Marítim Internacional.

El govern de Malta va autoritzar finalment l'Aquarius perquè atracara a les seues costes i va especificar que el país servirà "de base logística" per a la recepció d'aquestes persones, que seran repartides després entre França, Alemanya, Luxemburg, Portugal i Espanya.

Per la seua banda, Metges Sense Fronteres ha publicat un comunicat en què celebrava aquesta decisió, tot i que advertia que la gestió de la immigració "és responsabilitat de tota la Unió Europea". A més, ha criticat les traves que els governs han posat per a deixar-los fer la seua faena, i ha reiterat la seua preocupació "per la situació actual a la Mediterrània i el futur de l'acció humanitària al mar".

L'Aquarius va viure al juny una situació semblant quan va haver de dirigir-se al port espanyol de València amb 630 immigrants a bord, després que els governs d'Itàlia i Malta es negaren a obrir els ports.

Un total de 16 interns fugen del CIE d'Aluche

D'altra banda, 16 immigrants s'han fugat del Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) d'Aluche a Madrid i cinc dels interns ja han estat detinguts, segons han informat a Europa Press fonts de la Prefectura Superior de Policia.

Després de la fugida s'ha aconseguit detindre dos dels interns i posteriorment d'altres tres. Actualment, la policia continua intentant localitzar la resta dels immigrants que han fugit del CIE.

Per la seua banda, el col·lectiu Alternativa Sindical de Policia apunta en un comunicat que la xifra de persones que se n'han escapat pot arribar als 21 immigrants i que tots són de nacionalitat algeriana.

També et pot interessar

stats