L'aparent suïcidi als 25 anys de Moonbin, cantant sud-coreà de K-pop, sacseja la indústria musical

La mort de l'estrela del grup masculí Astro revifa la polèmica per l'enorme pressió a què s'enfronten les celebritats d'aquest gènere musical

El cantant de K-pop Moonbin, en una actuació recent
El cantant de K-pop Moonbin, en una actuació recent / Reuters

L'aparent mort per suïcidi amb només 25 anys de Moonbin, l'estrela de K-pop i membre del grup masculí Astro, ha sacsejat Corea del Sud i la indústria musical d'aquest país asiàtic. Les autoritats i l'agència del jove, Fantagio, han confirmat la trista pèrdua. "El dia 19, Moonbin ens ha deixat i ha passat a ser una estrela en el cel. Ens trenca el cor haver de donar aquesta notícia als seus seguidors, que sempre l'han volgut i l'han seguit", assenyala en un comunicat publicat en Twitter l'empresa representant del jove artista, on també demana evitar "especulacions i informes maliciosos".

Segons la policia sud-coreana, va ser el representant de Moonbin qui el va trobar sense vida al seu apartament ubicat al sud de Seül, la capital del país, dimecres a les huit de la vesprada, hora local. La tesi principal de la defunció és la del suïcidi, ja que no s'ha pogut trobar en l'habitatge cap evidència de forcejament. "Entenem que Moonbin vivia sol a sa casa. Encara que creiem que es va suïcidar, també considerem fer una autòpsia per a determinar la causa exacta de la mort", ha dit a l'agència Yonhap un agent policial que prefereix no ser identificat.

El popular cantant va debutar el 2016 de la mà del sextet Astro, del qual era principalment vocalista i ballarí. El grup és molt conegut a Corea del Sud i dins del gènere K-pop, que engloba específicament la música popular en aquest país. En el repertori tenen clàssics com "Crazy Sexy Cool", "Baby", "Confession" o el tema més recent "Candy Sugar Pop". Només aquesta cançó acumula més de 41 milions de visualitzacions en Youtube.

La sobtada mort de Moonbin fa més llarga encara la llista d'intèrprets que en poc de temps s'ha suïcidat a Corea del Sud i torna a posar en relleu l'enorme pressió a la qual s'enfronten les celebritats del K-pop així com els pocs recursos que troben disponibles per a encarar aquestes situacions. Des de fa pocs anys han tingut lloc diversos casos semblants que han sigut molt sonats, un fenomen que per a les veus expertes té molt a veure amb la despiadada indústria musical coreana.

Per exemple el suïcidi de Kim Jong-hyun, excantant del grup SHINee, que va sacsejar els fonaments de la indústria quan es va llevar la vida el desembre de 2017 amb només 27 anys. I el 2019, l'actriu i cantant de K-pop a qui anomenaven Sulli es va suïcidar quan en tenia 25 després de patir intenses campanyes de ciberassetjament. En aqueix mateix any també va produir-se el suïcidi de la cantant Goo Ha-ra, que va deixar una nota on deia que se sentia "molt pessimista" respecte a la seua vida. Recentment, havia patit amenaces per part d'una antiga parella.

També et pot interessar

stats