L'any nou xinés prepara la major migració humana del planeta

Fins al pròxim dia 15, es calculen uns 3.000 milions de desplaçaments per a celebrar la festa dedicada a l'influx del porc.

L'any nou xinés prepara la major migració humana del planeta

L'arribada de l'any nou lunar aquest dimarts acompanya diverses supersticions a la Xina, com decorar els carrers, tallar-se el pèl, vestir-se amb peces de color roig i netejar les cases per a espantar els mals esperits. Des d’aquesta data i fins al pròxim dia 15, es viurà la major operació eixida del planeta, ja que desenes de milions de persones es traslladaran per a celebrar la festa amb els seus familiars. 

Durant el conegut com a ‘moviment de primavera’, més complicat enguany per l’oratge advers, es calcula que es produiran uns 3.000 milions de desplaçaments. 

Festa dedicada a l'influx del porc

En un país on les tradicions encara tenen un fort arrelament, és freqüent veure fanalets rojos a les portes de les llars i comerços, o cartells que expressen els desitjos per a l'any vinent.

El protagonista d'aquestes inscripcions és el caràcter 'fu', que significa bona fortuna, i que també es veu escrit sobre paper retallat, emmarcat en un rombe de color roig, moltes vegades, col·locat intencionadament invertit.

"Aquest caràcter és una peça fonamental de la història de la cal·ligrafia xinesa. És el portador de felicitat, èxit i riquesa, i es col·loca de cap per avall per a indicar que la prosperitat ja ha arribat", comenta la pequinesa Carole Zhang.

Tot amb l'objectiu d'atraure la bona sort en el nou període que comença, sota l'influx del porc (un dels dotze animals del zodíac xinés), associat amb la fertilitat i la prosperitat. "Durant les visites a amics i familiars cal regalar taronges i mandarines, que representen prosperitat, i no fer-ho pot ser una falta de respecte", comenta Zhang.

També et pot interessar