L’Amèrica Llatina es converteix en el principal focus de la Covid-19

El Brasil ha registrat rècord diari de morts i Mèxic ha notificat la xifra més alta de contagis en un dia.

Manifestants a Brasil contra el racisme
Manifestants a Brasil contra el racisme

El principal focus del coronavirus es concentra ara mateix a l’Amèrica Llatina. De fet, el Brasil és el segon país del món amb més casos (més de 555.000), només per darrere dels Estats Units, que ja supera els 1,8 milions de contagis. A més, en les últimes 24 hores, el Brasil ha notificat 1.262 defuncions, fet que suposa un nou rècord, i que situa el país en tercer lloc en nombre de persones mortes a tot el món, amb 31.199. No obstant això, el president brasiler, Jair Bolsonaro, ha tret ferro a aquestes dades i ha dit que "la mort és el destí de tots".

A més del Brasil, altres països llatinoamericans estan patint especialment els efectes de la Covid-19. És el cas de Mèxic, seté país en nombre de morts al món (10.637). A més, en les últimes hores Mèxic ha registrat el rècord diari de positius en un dia, amb vora 4.000. El Perú és un altre dels territoris més afectats, ja que ocupa el desé lloc mundial en nombre de casos, amb més de 170.000. Així mateix, aquest país ja supera la Xina en defuncions, amb vora 5.000.

D'altra banda, l’Argentina ha trencat la tendència positiva dels últims dies i també ha registrat un rècord diari de positius (904) i Colòmbia supera ja les 1.000 morts per coronavirus.

Pel que fa a la resta del món, Itàlia ha registrat la xifra més baixa de morts en tres mesos i la Xina només ha detectat un nou cas en les últimes hores. Per contra, França ha patit un repunt de morts i el Regne Unit frega ja les 40.000 defuncions.

També et pot interessar

stats