L'ambaixador de la Xina a Espanya acusa els Estats Units de fer 'bullying' contra Huawei

Ho ha dit en la presentació de La franja i la ruta, una iniciativa inspirada en l'antiga ruta de la seda per a fomentar la cooperació en el comerç amb Europa.

Jornada de presentació de La franja i la ruta, a Alacant
Jornada de presentació de La franja i la ruta, a Alacant

L'ambaixador de la Xina a Espanya, Lyu Fan, ha dit a Alacant que els EUA utilitzen l'Estat per "arremetre" contra Huawei amb "l'excusa" de la seguretat nacional i fer-los bullying. Ha remarcat que es tracta d'una empresa "privada que no rep fons de l'Estat ni militars" i, no obstant això, "lidera" el desenvolupament de la tecnologia 5G. Ho ha dit a la presentació de La franja i la ruta, una iniciativa inspirada en l'antiga ruta de la seda per a fomentar la cooperació en el comerç amb Europa.

El 2013 va nàixer aquesta xarxa d'infraestructures entre la Unió Europea i la Xina per a adaptar-se a les noves demandes i necessitats del mercat mundial, però sis anys després ja té el suport de 150 països de tot el món. La connexió entre Àsia i Europa s'ha ampliat a Àfrica i Amèrica Llatina. Les connexions ferroviàries i portuàries són fonamentals, i des que està en marxa el tren de mercaderies entre la ciutat xinesa Yiwu i Madrid, ja s'han transportat 500.000 contenidors en 600 trajectes.

L'ambaixador Lyu Fan ha destacat que la Xina és el principal soci comercial d'Espanya fora de la Unió Europea. L'any passat els intercanvis entre els dos països arribaren als 33.700 milions de dòlars.

El mercat del turisme també es mou dins d'esta ruta de la seda del segle XXI. Ja són 150 milions de turistes xinesos els que viatgen cada any fora del seu país. Un turista que gasta el triple que altres visitants. Des de 2010 s'ha multiplicat per set l'arribada de turistes xinesos a Espanya. L'any passat ens en visitaren 700.000.

Aquestes connexions, a més, acurten temps i costos en el transport de mercaderies, i pot beneficiar el sector agroalimentari valencià a l'hora de dur els seus productes al cor d'Àsia.

També et pot interessar

stats