L'ambaixador dels EUA a Ucraïna afirma que Trump prioritza els interessos personals

Assegura que va amenaçar de congelar l'ajuda militar si no s'iniciava una investigació sobre Joe Biden.

L\'ambaixador dels EUA a Ucraïna afirma que Trump prioritza els interessos personals
L'ambaixador dels EUA a Ucraïna afirma que Trump prioritza els interessos personals

Hores després que el procés d'impeachment del president dels Estats Units, Donald Trump, entre en la fase pública, han començat les compareixences d'alts càrrecs per a aclarir el cas. El primer a comparéixer ha sigut l'ambaixador interí dels Estats Units a Ucraïna, Bill Taylor.

Taylor ha parlat sobre el denominat Ucraïna Gate i ha assegurat que Trump va prioritzar els seus interessos polítics en la relació amb el país europeu, al qual diu que va amenaçar de congelar l'ajuda militar si no iniciava una investigació sobre la família de l'exvicepresident, Joe Biden. A més, l'ambaixador també va revelar l'existència d'una trucada telefònica que es va produir al juliol entre Trump i l'ambaixador dels EUA davant la Unió Europea, Gordon Sondland, en què el president preguntava "per les investigacions".

Sondland, que durant la trucada es trobava al costat d'un membre de l'equip de Taylor, va ser preguntat per l'opinió de Trump sobre Ucraïna, i l'ambaixador només va contestar que el que més li importava al president estatunidenc era la investigació sobre Biden, en la qual Trump estava pressionant a l'exalcalde de Nova York i actual advocat seu, Rudy Giuliani.

Taylor també ha parlat sobre la decisió de Trump de condicionar 400 milions de dòlars d'ajuda militar a Ucraïna a un compromís per part del govern ucraïnés sobre les investigacions relacionades amb Biden.

Trump ho nega tot

Les declaracions de Taylor no han tardat a tindre contestació. El mateix president dels EUA ha fet una roda de premsa per a negar la trucada amb Sondland. Trump ha llevat importància a totes les declaracions i ha negat que les haja vistes a pesar d'haver sigut retransmeses per les principals cadenes de televisió del país.

També et pot interessar

stats