L'Alan Kurdi, amb 65 migrants a bord, demana ajuda mèdica urgent

L'embarcació havia girat cap a Malta després que Itàlia li haja impedit l'accés

VÍDEO | L\'Alan Kurdi, amb 65 migrants a bord, demana ajuda mèdica urgent

Les autoritats malteses han prohibit aquest diumenge l'entrada al vaixell de rescat humanitari 'Alan Kurdi' que transporta a 65 migrants rescatats en aigües del Mediterrani. "No tenen permís per entrar a les aigües territorials malteses", ha explicat un portaveu militar en declaracions a l'agència de notícies alemanya DPA. El veto del ministre italià d’Exteriors Matteo Salvini havia provocat que el vaixell de l’ONG alemanya Sea-Eye  haja girat cap a Malta després que les autoritats li hagen impedit l’entrada al port de Lampedusa. 

L'organització humanitària ha demanat urgentment un port en el qual desembarcar persones davant els riscos per a la seua salut. Dels 65 immigrants que acull a bord, tres estan sota atenció mèdica, informa l'ONG. 

"Necessitem urgentment assistència mèdica i un port segur per a tots els rescatats i evitar així que la seua situació empitjore", va instar l'organització, al costat d'una fotografia en la qual es mostra a un jove tombat sobre la coberta del vaixell sent atés.

La nau, batejada com Alan Kurdi en memòria del xiquet siri ofegat el 2015 en aigües turques, va rescatar els migrants divendres passat en aigües internacionals davant de Líbia.

Les autoritats italianes han permés però el desembarcament dels 41 migrants  que han arribat al port de Lampedusa a bord del vaixell Àlex, de l'ONG italiana Mediterranea. L'embarcacio va atracar dissabte malgrat la prohibiició del govern italià. 

El veto del ministre italià d’Exteriors Matteo Salvini ha provocat que el vaixell de l’ONG alemanya Sea-Eye, amb 65 migrants, haja girat cap a Malta després que les autoritats li hagen impedit l’entrada al port de Lampedusa. 

També et pot interessar