L'agressor de la primera ministra danesa passa a disposició judicial este dissabte

El jutge decidirà si hi ha fonament per a decretar presó preventiva per a l'individu

Imatge d'arxiu de la primera ministra danesa, Mette Frederiksen
Imatge d'arxiu de la primera ministra danesa, Mette Frederiksen / Reuters
08 de juny 2024 - 11:41

L'home que este divendres a la nit va colpejar la primera ministra danesa, Mette Frederiksen, al centre de Copenhaguen passarà dissabte a disposició judicial, segons ha informat la policia de Dinamarca.

"En la vista al jutjat de Frederiksberg, el jutge decidirà si hi ha fonament per a decretar presó preventiva contra l'individu que van detindre després de l'episodi, que va tindre lloc al costat de la plaça de Kultorvet", s'indica en el comunicat.

Les autoritats daneses no han donat més detalls sobre l'agressió ni tampoc sobre els possibles motius, però l'oficina de la primera ministra sí que ha comunicat que Frederiksen està "commocionada" pel succés

Segons van relatar diversos testimonis presencials al tabloide BT, un home va propinar una empenta a Frederiksen, que va trontollar, però no va arribar a caure a terra.

L'incident ha generat nombroses reaccions de condemna i de solidaritat amb la primera ministra, tant de membres del govern danés com dels líders dels principals partits polítics del país.

Així mateix, mandataris de les institucions europees, com la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, i d'altres països, entre ells el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, han enviat missatges de suport a Frederiksen.

Mette Frederiksen, de 46 anys, és la cap de govern de Dinamarca des de juny del 2019: la primera legislatura, al capdavant d'una coalició de centreesquerra; i des de desembre del 2022, al capdavant d'un executiu de centre amb dues forces de dreta.

També et pot interessar

stats