A l'Afganistan es dispara la venda de xiquetes i nadons per al matrimoni

La crisi de supervivència d'algunes famílies que viuen en aldees aïllades i el bloqueig a l'ajuda internacional després de l'arribada dels talibans, està provocant situacions que violen els drets humans

A l'Afganistan es dispara la venda de xiquetes per al matrimoni

La crisi de supervivència a l'Afganistan està disparant la venda de xiquetes per al matrimoni. Estan produint-se situacions en les quals les famílies casen les menors, fins i tot nadons. Una violació dels drets humans que ha documentat la cadena britànica BBC.

A Haji Rashid, una aldea remota al nord de l'Afganistan, ara fa un any que no plou. La sequera ha forçat molts llauradors a abandonar els cultius. I els ramaders han hagut de vendre les ovelles que no han mort de set.

Un veí lamenta que sense aigua ni aliments els seus fills es moren"
Un veí lamenta que sense aigua ni aliments els seus fills es moren" / À Punt NTC

"Els nostres fills també es moren per falta d'aigua i aliments", lamenta un veí de Haji Rashid. La crisi és tan extrema a l'aldea, sense escola ni hospital, que això deixa situacions inimaginables i aboca a solucions per tal de sobreviure que vulneren els drets humans.

A Haji Rashid, des que va començar l'any un total de 20 famílies han venut filles menudes per a casar-les a canvi de diners per a sobreviure.

Fadar és una dona d'Afganistan casada amb un home amb paràlisi
Fadar és una dona d'Afganistan casada amb un home amb paràlisi / À Punt NTC

Aquestes són famílies com la de Fadar. Ella és una dona casada amb un home amb paràlisi, que és mare de dos fills. "No tenim res per a menjar, ni gas per a encendre el foc ara que l'hivern està arribant".

A Haji Rashid, des que va començar l'any, 20 famílies han venut filles menudes per a casar-les a canvi de diners per a poder sobreviure.

Fadar es dedica a teixir llana i, a canvi, li donen un quilo de farina. Insuficient per a quatre persones. La cadena britànica BBC ha documentat la venda d'un bebé per 500 dòlars. La mare ha explicat que, si no ho haguera fet, els altres fills s'haurien mort de fam.

Quan la seua xiqueta comence a caminar l'home que l'ha comprada se l'emportarà. Els han dit que la casaran amb un fill de la seua edat, però ningú en pot estar segur.

També et pot interessar

stats