L'aeroport de Luton, al Regne Unit, suspén els vols per un defecte a la pista per les altes temperatures

El termòmetre ha superat aquest dilluns els 37 °C en algunes parts d'Anglaterra

Imatge d'arxiu de l'aeroport de Luton, a Londres
Imatge d'arxiu de l'aeroport de Luton, a Londres / Shutterstock

L'aeroport britànic de Londres Luton ha suspés els vols d’aquest dilluns a la vesprada per un defecte a la pista causat per l’augment de les temperatures.

Les temperatures han superat aquest dilluns els 37 °C en algunes parts d'Anglaterra i es preveia que fregaren els 39 °C al final del dia o a principis de dimarts. Bona part d'Europa, inclosa Espanya, també pateixen en aquests moments l’onada de calor.  

"A causa de les altes temperatures de hui s'ha detectat un defecte superficial a la pista. S'ha avisat immediatament els enginyers i actualment s'estan executant obres de reparació per a reprendre les operacions tan prompte com siga possible", ha informat l'aeroport en un comunicat a Twitter.

L'aeroport, situat a uns 88 quilòmetres al nord del centre de Londres, l'utilitzen companyies aèries com EasyJet, Wizz Air, Ryanair o TUI, entre d’altres. Estava previst que arribaren a l’aeròdrom dos vols procedents de l’aeroport Alacant-Elx Miguel Hernández. Un d’ells va amb retard i encara no s'ha enlairat, i per això previsiblement podria ser desviat a Gatwick o Stansted, segons dades de FlightRadar24 d’altres vols. 

La Royal Air Force britànica ha informat que els avions estaven emprant aeròdroms alternatius a la seua base aèria de Brize Norton a causa de les temperatures extremes, després que Sky News informara que el clima calorós havia desfet la pista de la base d'Oxfordshire. 

També et pot interessar

stats