L'aeroport londinenc de Heathrow limita a 100.000 els passatgers diaris fins a l'11 de setembre

El recinte explica que aquesta dada s'ha estat superant en les últimes setmanes i provoca problemes de gestió

Aeroport de Heathrow
Aeroport de Heathrow / À Punt NTC

L'aeroport londinenc de Heathrow ha anunciat aquest dimarts que ha introduït un límit de 100.000 passatgers diaris que podran passar per les terminals fins a l'11 de setembre, a fi de poder gestionar la gran afluència de viatgers.

Les aerolínies planejaven operar vols amb una capacitat diària mitjana de 104.000 seients durant aquest període, segons Heathrow. Segons ha precisat l'aeroport, s'ha demanat a les aerolínies que deixen de vendre bitllets d'estiu per a limitar l'impacte que la forta demanda puga tenir en els passatgers.

El conseller delegat de Heathrow, John Holland-Kaye, ha explicat que en les últimes setmanes s'ha observat que el nombre de passatgers que passen per les terminals ha superat regularment els 100.000 diaris. Això ha provocat problemes, com ara llargues cues, retards per als passatgers que requereixen assistència, maletes que no viatgen amb els passatgers o que arriben tard, baixa puntualitat i cancel·lacions d'última hora, va indicar Holland-Kaye. "Els nostres col·legues estan fent tots els possibles per a traure a la quantitat més gran de passatgers possible, però no podem posar-los en risc per la seua seguretat i benestar", ha afegit.

Heathrow havia informat aquest dilluns que ha demanat a les aerolínies que cancel·laren el dilluns 61 vols davant la impossibilitat de gestionar el nombre de passatgers que transiten per les instal·lacions. Una portaveu oficial va explicar que les terminals tres i cinc de l'aeroport estimaven l'arribada d'un nombre d'usuaris "major del que permet la seua capacitat", per la qual cosa ha demanat a "algunes" companyies que cancel·laren un "total combinat de 61 vols

També et pot interessar

stats