L'advocat pro drets humans xinés Wang Quanzhang ix de la presó

La seua esposa, Li Wenzu, afirma que podria haver sigut sotmés a tortures durant la seua estada a la presó.

Wang Quanzhang, la seua esposa Li Wenzu i el seu fill.
Wang Quanzhang, la seua esposa Li Wenzu i el seu fill. / Twitter (@709liwenzu)

L'advocat xinés Wang Quanzhang, especialitzat en casos de drets humans, ha eixit de la presó on complia una condemna per “subversió contra l'Estat”, un càrrec sovint usat pel govern contra activistes i dissidents.

Wang, que va ser detingut el 2015, es troba actualment a sa casa, a Jinan, on va el va traslladar per la policia, tot i que abans de la detenció vivia i treballava a Pequín.

L’esposa de l’advocat, Li Wenzu, afirma que podria haver sigut sotmés a tortures durant la seua estada a la presó i tem que passe a estar sota un arrest domiciliari de facto. Aquesta és la situació d'altres professionals que han defensat col·lectius perseguits per les autoritats xineses, com membres del grup espiritual Falun Gong, dissidents i activistes.

La Unió Europea veu positiu l'alliberament

L'alt representant de la Unió Europea per a la Política Exterior, Josep Borrell, considera un pas “positiu” l'alliberament de Wang Quanzhang i espera que l’alliberament siga sense condicions, especialment pel que fa a la seua llibertat de moviment i per a establir una residència, “incloent la possibilitat de reunir-se amb la seua família”.

També et pot interessar

stats