L’administració Trump deixa tres minuts perquè els migrants retinguts als EUA vegen els familiars a Mèxic

Vora 3.000 famílies han pogut retrobar-se envoltades de rigoroses mesures de seguretat i amb camisetes de colors que n'identificaven la procedència.

VÍDEO | L’administració Trump deixa tres minuts perquè els migrants retinguts als EUA vegen els familiars a Mèxic

Famílies de migrants que feia anys que no es veien han pogut abraçar-se gràcies a l'obertura de la frontera entre Mèxic i els Estats Units. Això sí, les abraçades només han pogut durar tres minuts, el temps que s'han obert les portes del mur que separa Ciudad Juárez de Sunland Park, fins que han fet sonar la botzina que els separava novament.

Gràcies a la Xarxa en Defensa dels Drets dels Migrants, organitzadora de l'esdeveniment, unes 3.000 persones separades per la frontera han pogut fer-se eixa abraçada que tant havien trobat a faltar.

Per a poder recordar l'olor i el tacte dels seus éssers estimats, han hagut de fer fila al llarg del mur metàl·lic que separa els dos països enmig d'unes rigoroses mesures de seguretat, que ho eren més del costat de Mèxic.

Els participants portaven camisetes de colors que n'identificaven la procedència, per a evitar problemes de confusió: blaves els que venien del nord, blanques els del sud.

Després de 3 minuts d'abraçada separats per cordes grogues, sonava la botzina que els tornava a la realitat.

També et pot interessar

stats