L’adeu de Theresa May

Aquest divendres es fa efectiva la seua dimissió sense haver aconseguit un acord d’eixida del Regne Unit de la UE.

Imatge d'arxiu de la primera ministra britànica Theresa May

La primera ministra britànica, Theresa May, fa efectiva la seua dimissió aquest divendres, quan començarà el procés per a triar el seu successor com a líder del Partit Conservador i cap del govern del Regne Unit.

May, que romandrà com a primera ministra en funcions mentre es tria el nou líder tory, va donar a conéixer la seua decisió el passat 25 de maig en una declaració davant de la residència oficial de Downing Street.

Així, Theresa May, després de quasi tres anys al capdavant del govern britànic, se n'acomiada i lamenta que no haja prosperat la seua proposta per al Brexit. 

Quins candidats podrien succeir May?

Hi ha huit candidats, com el ministre de Medi Ambient, Michael Gove, o l'exministre d'Afers Estrangers, Boris Johnson, que s’han sumat a la carrera per a succeir la primera ministra britànica. També s’hi han adherit el que va ser primer ministre per al Brexit, Dominic Raab, i l’exlíder de la Cambra dels Comuns, Andrea Leadsom. 

La resta de candidats que també postulen el càrrec de manera oficial són el titular d’Exteriors, Jeremy Hunt; el ministre de Desenvolupament Internacional, Rory Stewart, i l’exministra de Treball i Pensions, Esther McVey. També ha presentat la seua candidatura el titulat de Sanitat, Matt Hancock.

El candidat preferit, Boris Johnson, advoca per una línia dura d’execució del “divorci” amb Brussel·les i és partidari d’abandonar la UE el 31 d’octubre –l’últim termini fixat per a la desconnexió-, “amb acord o sense”.

També et pot interessar

stats