L’acord de govern assolit a Itàlia allunya el temor davant d’una nova crisi de l’euro

Els dirigents dels partits que donen suport a Conte s’han repartit les vicepresidències i les principals carteres.

(D'esquerra a dreta) El ministre de l'Interior italià i líder de la Lliga, Matteo Salvini; el primer ministre italià, Giuseppe Conte; el ministre d'Economia i líder del M5E, Luigi di Maio, i el secretari del Consell de Ministres, Giancarlo Giorgetti, al Palau de Chigi (Roma).
(D'esquerra a dreta) El ministre de l'Interior italià i líder de la Lliga, Matteo Salvini; el primer ministre italià, Giuseppe Conte; el ministre d'Economia i líder del M5E, Luigi di Maio, i el secretari del Consell de Ministres, Giancarlo Giorgetti, al Palau de Chigi (Roma). / Efe: Angelo Carconi

Celebracions dels seguidors del Moviment 5 Estreles. Després de vora tres mesos d’incertesa, i amb l’ombra d’unes noves eleccions, finalment hi ha un acord de govern a Itàlia. Els dirigents dels partits que donen suport a Giuseppe Conte s’han repartit les vicepresidències i les principals carteres. 

Luigi di Maio, del moviment antisistema, serà el responsable de Treball, i Matteo Salvini, del partit d’ultradreta la Lliga, serà ministre d’Interior. L’euroescèptic, Paolo Savona, serà finalment l’encarregat dels assumptes amb la Unió Europea, després del veto del cap de l’Estat perquè fóra ministre d’Economia.

La investidura del govern de Conte serà la pròxima setmana, ja que els dos partits tenen majoria en les dues cambres.  

També et pot interessar

stats