L’Acadèmia de Hollywood anuncia un pla per a fomentar la igualtat i diversitat en el cinema

En la gala de 2022, els Oscars tindran deu nominades al premi a millor pel·lícula.

L'equip de direcció de 'Paràsits', guanyadora de l'Oscar a millor pel·lícula de 2020
L'equip de direcció de 'Paràsits', guanyadora de l'Oscar a millor pel·lícula de 2020 / Reuters

L'Acadèmia de Hollywood ha presentat aquest divendres l’Academy Aperture 2020 una iniciativa per a fomentar la igualtat, diversitat i inclusió en la comunitat cinematogràfica.

"Encara que l'Acadèmia ha fet grans passos, sabem que hi ha molt més treball per fer [...]. La necessitat d'abordar aquest assumpte és urgent. Per a això, canviarem i continuarem examinant les nostres regles i procediments per tal d'assegurar que totes les veus siguen escoltades i celebrades", ha manifestat la consellera delegada de l'Acadèmia, Dawn Hudson.

En aquest sentit, l'Acadèmia crearà, juntament amb el Sindicat de Productors (PGA), un grup de treball per a desenvolupar i implementar nous estàndards de representació i inclusió de cara a la gala dels Oscars. Les conclusions d'aquest grup es presentaran abans del 31 de juliol de 2020, però no afectaran la 93a edició, que se celebrarà en 2021.

En els últims anys, diverses polèmiques van envoltar els Oscars per l'escàs nombre de dones nominades i també per la reduïda presència de candidats afroamericans.

Deu films nominats a millor pel·lícula en 2022

L’Acadèmia també ha anunciat que la 94a edició dels Oscar, que se celebrarà en 2022 per a distingir el millor del cinema de 2021, tindrà deu films nominats al premi a la millor pel·lícula.

L’organisme tanca així la polèmica respecte al nombre de candidates al màxim guardó que s’ha donat en els últims anys.

La cerimònia de 2009 va ser l'última de l'època contemporània d'aquests guardons en la qual només va haver-hi cinc nominades, mentre que en la dècada anterior el nombre d'aspirants va oscil·lar entre huit i deu en cada gala.

També et pot interessar

stats