Keir Starmer succeeix Jeremy Corbyn al capdavant del Partit Laborista

El fins ara portaveu per al Brexit ha de liderar l’oposició enmig de la crisi de la Covid-19.

L'advocat Keir Starmer en una foto d'arxiu
L'advocat Keir Starmer en una foto d'arxiu / Efe

L’advocat especialitzat en drets humans Keir Starmer ha sigut designat aquest dissabte successor de Jeremy Corbyn al capdavant del Partit Laborista britànic, que afronta una reconstrucció després de l’última derrota electoral i que ha d’exercir l’oposició enmig de la complexa crisi de la Covid-19.

Amb les negociacions del Brexit congelades, Starmer se centrarà a curt termini a fiscalitzar la resposta del govern conservador a la pandèmia, si bé ja ha avançat que primarà “l’interés nacional” sobre la crítica a l’executiu i evitarà realitzar “demandes impossibles” en temps de crisi.

Tot i que després de la dimissió de Corbyn, el desembre passat, s’havia generat cert consens perquè una dona liderara el partit, Starmer va encapçalar des del principi les enquestes d’unes primàries que han durat prop de tres mesos.

El guanyador, fins ara portaveu per al Brexit, va obtindre el vot favorable de 275.780 afiliats, el 56,2% dels participants en la votació, mentre que la portaveu d’empreses, Rebecca Long-Bailey va aconseguir 135.218 vots, el 27,6% del total, i la diputada Lisa Nandy, va sumar el suport de 79.597 afiliats, el 16,2%.

La posició de número dos del partit l’assumirà Angela Rayner, fins ara portaveu d’Educació, que ha recalcat la necessitat de “reconnectar” amb els votants laboristes.

També et pot interessar

stats