Keiko Fujimori torna a la presó pel perill de fugida

La política de Força Popular està investigada per presumpta neteja d’actius de l’empresa Odebrecht durant les campanyes electorals del 2006 i el 2011.

Keiko Fujimori ix del seu domicili el dia en què el jutge accepta la demanda de presó preventiva
Keiko Fujimori ix del seu domicili el dia en què el jutge accepta la demanda de presó preventiva / Juan Ponce Valenzuela (Efe)

La líder del partit opositor al Perú, Keiko Fujimori, investigada per una presumpta operació de blanqueig de capital durant les campanyes electorals, tornarà a presó preventiva per un termini de quinze mesos. El jutge ha decretat que hi ha perill de fugida i obstrucció a la justícia, davant la gravetat dels delictes imputats i la falta d’arrelament “de qualitat” al país.

L’excandidata presidencial ja havia complit més d’un any de presó preventiva, però el Tribunal Constitucional va decidir excarcerar-la. La política de Força Popular està investigada per una presumpta neteja d’actius de l’empresa Odebrecht quan va ser legisladora i durant les campanyes presidencials del 2006 i el 2011.

Els últims set anys Fujimori i la seua família han viscut en una casa llogada, amb una renda de 1.600 dòlars mensuals i han declarat ingressos per més de 3.300 dòlars al mes que provenen aparentment d’aportacions del seu partit. El magistrat ha indicat que amb aquesta renda han pogut adquirir un habitatge i incrementar l'arrelament, però que han decidit no fer-ho.

La defensa recorrerà contra el cas

Minuts abans d’arribar a la sala penal on va ser detinguda, Fujimori va gravar un missatge en les xarxes socials en què es va queixar d’aquesta “nova injustícia” promoguda per “diversos interessos”.

L’exlegisladora va anunciar que s’entregaria a la justícia immediatament perquè té “la consciència tranquil·la”. En la mateixa línia, l’advocada Giulliana Pisa va dir als mitjans que la detenció preventiva és “una clara persecució política” i que recorreran a totes les instàncies.

També et pot interessar

stats