Kavanaugh promet, durant la seua presa de possessió en el Tribunal Suprem, ser un jutge imparcial

El president dels Estats Units, Donald Trump, l'ha declarat ‘‘innocent’’ de les acusacions d'abusos sexuals.

El president dels Estats Units, Donald Trump, i el jutge del Tribunal Suprem, Brett Kavanaugh
El president dels Estats Units, Donald Trump, i el jutge del Tribunal Suprem, Brett Kavanaugh / Shawn Thew (Efe)

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha celebrat l'arribada al Tribunal Suprem del candidat al qual havia designat per al lloc, Brett Kavanaugh, i ha declarat, sense aportar proves, que “s'ha demostrat que el jutge és innocent" dels abusos sexuals de què l'acusen tres dones.

Trump ha volgut tancar amb bon gust de boca l'embolic polític viscut durant l'últim mes a Washington i ha organitzat una cerimònia a la Casa Blanca en honor de Kavanaugh. ‘‘En nom de tot el país, vull disculpar-me amb Brett i amb tota la família Kavanaugh pel dolor i el patiment que han hagut de passar’’, ha afirmat el president dels Estats Units. ‘‘El que li ha passat a la família viola qualsevol noció de justícia i decència’’, ha agregat Trump, qui ha descrit el succés com una campanya ‘‘de destrucció personal i política basada en mentides’’.

El mandatari no ha fet esment de les acusacions d'abús sexual, però sí que ha emés el seu veredicte sobre el cas: ‘‘ha demostrat que vosté, senyor, és innocent’’, ha sentenciat.

En el seu discurs, Kavanaugh ha dit que el procés de confirmació en el Senat va ser ‘‘contenciós i emocional’’ i que l'objectiu ara és ‘‘ser el millor jutge que puga ser’’.

També et pot interessar

stats