La justícia peruana deixa Keiko Fujimori en llibertat

Després d’una setmana en arrest preventiu queda en llibertat la principal opositora al president del Perú, Martín Vizcarra.

Després d’una setmana en arrest preventiu queda en llibertat Keiko Fujimori, la principal opositora al president del Perú, Martín Vizcarra.
Després d’una setmana en arrest preventiu queda en llibertat Keiko Fujimori, la principal opositora al president del Perú, Martín Vizcarra. / Ernesto Arias (Efe)

La sala penal nacional del Perú ha acceptat els recursos d'apel·lació presentats per Fujimori i cinc persones més, ha ordenat l'anul·lació de la detenció provisional i l’alliberament immediat. La segona sala penal d'apel·lacions va declarar nul·la tota la resolució del jutge Richard Concepción Carhuacho de presó preliminar contra Keiko Fujimori i els altres 19 detinguts inicialment a sol·licitud del fiscal José Domingo Pérez. Segons el tribunal, es va incórrer en la nul·litat perquè no es va fonamentar el perill de fuga i el processal i, a més, es van incloure fets no plantejats per la fiscalia, com la falta d'arrelament laboral.

Detinguda per un presumpte cas de finançament il·legal en la campanya a la presidència del país i per haver emmascarat amb aportacions fictícies grans donacions d'origen il·lícit, la líder del partit Força Popular, ha declarat que “mai ha obstruït la justícia” i que la seua detenció va suposar una “emboscada per part del ministeri públic”. Una vegada va rebre la resolució del tribunal, la filla de l'expresident Alberto Fujimori es va abraçar amb la seua advocada i va agrair les mostres de suport. Al carrer també es va notar el suport cap a Fujimori. “El poble ho agraeix” va ser un dels crits que es van escoltar després de la decisió del tribunal penal.

També et pot interessar

stats